Technológia zateplenia striekanou PUR penou, má nielen vynikajúcu účinnosť z hľadiska úspory energie a absorpcie zvuku. Má aj množstvo vlastností, ktoré tradičné materiály nemajú.

Základné vlastnosti tepelnej a izolačnej PUR peny
Základné vlastnosti tepelnej a izolačnej PUR peny
  • Mäkká striekaná PUR pena M500 – tepelná izolácia s otvorenou bunkovou štruktúrou. Účinne odvádza vodu zo svojej štruktúry do priestoru odvetranej medzery strešného plášťa cez paropriepustnú fóliu. Pena ale neprenáša v letných mesiacoch rozohriatý vzduch. Preto je účinnosť izolácie z PUR peny 1,5 násobne vyššia.
  • Tepelná izolácia z mäkkej striekanej vysoko expanznej PUR peny M500 dokonale vyplní každú medzeru. Pretože aplikácia izolácie je v tekutej forme. Po nastriekaní sa objem PUR peny zväčší 80 až 100-násobne, preto expanduje všade, kde nemá pevný podklad. Týmto spôsobom sa vaša stavba dokonale utesní a nevytvára tepelné mosty.
  • Okrem dokonalého tesnenia stavby a ochrany pred únikom tepla, alebo naopak v letných mesiacoch vniknutím tepla z rozohriatej strechy, izolačná PUR pena M500 zaručí príjemnú klímu v domácnosti.
  • Spevnenie konštrukcie domu je ďalším benefitom striekanej tepelnej izolačnej PUR peny M500. Tepelne izolačná PUR pena M500 zosilňuje konštrukciu strechy alebo zvislých stien. PUR pena sa chemicky naviaže na akýkoľvek povrch, zosilní konštrukciu medzi krokvami a zastaví proces stárnutia konštrukcie.
  • Životnosť mäkkej tepelne izolačnej PUR peny M500 s otvorenou bunkovou štruktúrou je na celú životnosť stavby. Je to preto, lebo PUR pena nevykazuje úbytok materiálu v priebehu času. Izolačné vlastnosti zostávajú konštantné po celú dobu životnosti stavby, alebo sa jej tepelné vlastnosti zlepšujú. Časom PUR-pena dozrieva.
  •  Mäkká striekaná PUR pena M500 zabraňuje hniezdeniu hlodavcov,  Nepriepustnosť vzduchu izolačnej PUR-peny je vlastnosť, ktorá zamedzuje dýchateľnosti v izolácii, takže nie preto, že hlodavcom PUR pena nechutí, je pravým dôvodom ich absencie. Pravý dôvod je, že do hniezda nieje privádzaný vzduch.

5 najdoležítejších výhod, ktoré deklaruje výrobca „našej“ PUR peny.

  1. Možnosť opätovného zateplenia
  2. Vynikajúca odolnosť proti vlhkosti
  3. Veľmi vysoký stupeň priľnavosti
  4. Rýchlosť aplikácie
  5. Úspora miesta

V prípade akýchkoľvek otázok týkajúcich sa zateplenia izolačnou PUR penou nás neváhajte kontaktovať. tu.